Bezorger worden

Maaltijdbezorging werkt het beste wanneer je samenwerkt

 • Voor en door bezorgers, meer grip op inkomsten en zeggenschap over je werk.
 • Gelijkwaardige en lokale samenwerking tussen platform, bezorger en restaurants.
 • Aanmelden duurt slecht enkele minuten.

Meest gestelde vragen

.

Als bezorger van Bestellenbij.nl krijg je per bestelling betaald, en daarbovenop delen we in de winst. In de opstartfase zullen de verdiensten nog wat kunnen schommelen, maar uiteindelijk is het doel dat je als bezorger gemiddeld tussen de 16 en de 24 euro per uur verdient. De bezorgvergoeding bestaat uit een pick-up fee per rit, en een kilometervergoeding heen én terug; zo wordt je ook bij verre bestellingen netjes betaald voor alle tijd die je er aan besteed. Waar andere maaltijdbezorgplatforms vaak hele uitlopende verdiensten hebben, vinden we het bij Bestellenbij belangrijk dat je altijd kunt rekenen op een eerlijke vaste vergoeding, of je nu om 3 uur in de middag bezorgd of om 7 uur in de avond.

Bestellenbij.nl is opgezet als coöperatieve onderneming van bezorgers. Als bezorger ben je mede-eigenaar van het bedrijf, beslis je mee over het beleid in jouw stad en deel je mee in de winst. Je bent dus niet zomaar een freelancer, maar je bent mede-ondernemer.

We willen een onderneming opzetten waar alle bezorgers in kunnen stoppen en uit kunnen halen wat zij zelf willen. Of je nu één avondje in de week wilt bezorgen en dan nergens meer aan wilt denken, of dat je een full-time inkomen wilt verdienen en heel betrokken zijn bij de bedrijfsvoering, we willen plaats bieden aan iedereen zodat we allemaal voor onszelf een goede balans tussen werk en leven kunnen vinden.

Je mag helemaal zelf weten wat voor een voertuig je gebruikt. We hebben bezorgers die elektrische fietsen gebruiken, mountainbikes, gewone fietsen, maar ook scooters en motoren. Voor iedere bezorger proberen we zoveel mogelijk rekenning te houden niet alleen met welk voertuig je bezorgt, maar ook wat jouw persoonlijke voorkeur is, of je nu graag korte afstanden pakt of graag lekker in één stuk doorfietst.

We zijn vanaf 1 september gestart in Nijmegen en daarnaast zijn we ons aan het oriënteren om in oktober of november een pilot te starten in verschillende andere steden, en bij succes in november of december officieel lanceren. Als we genoeg bezorgers kunnen vinden in een stad, dan kunnen we daar al op kortte termijn naar uitbreiden, dus laat ons weten als je interesse hebt en wie weet komen we binnenkort ook naar jouw stad toe!

 

 • Kan ik ook nog voor Deliveroo en Uber Eats blijven bezorgen?
  Jazeker. We weten dat zeker in de opstartfase er op sommige tijden nog niet gelijk genoeg werk is voor iedereen en dan is freelance werk via bijvoorbeeld Deliveroo ideaal als aanvulling. Omdat we een veel langere tijd hebben tussen dat een bestelling binnenkomt en wanneer die moet worden opgehaald, heb je genoeg tijd om een reeds geaccepteerde bestelling van een ander platform eerst af te maken voor je de Bestellenbij order pakt.
 • Wat bedoel je met een gelijkwaardige samenwerking?
  Bestellenbij.nl is opgericht door bezorgers van Uber Eats en Deliveroo. We vinden het werk heel leuk, maar uiteindelijk heb je als bezorger toch weinig controle over je werk, je verdiensten en je toekomst. Bestlelenbij is opgericht met als doel dat we als bezorgers meer controle hebben, zelf invloed uit kunnen oefenen en dat de verdiensten van ons harde werk bij ons terecht komt in plaats van de zakken van grote investeerders.
 • Als we niet in loondienst zijn, krijgen we dan niet dezelfde problemen met het FNV als Deliveroo?
  Wij zijn vanaf het begin betrokken geweest bij de discussie tussen Deliveroo en het FNV en hebben samen met juristen goed gekeken naar wat wel en niet mogelijk is. De discussie tussen Deliveroo en het FNV gaat over freelancer zijn onder een opdrachtgever, of in loondienst zijn bij een werkgever, waarbij een groot stootblok is de machtspositie. Bestellenbij.nl is een coöperatieve onderneming van de bezorgers zelf; wij zijn geen freelancers of werknemers, wij zijn samen ondernemers die op gelijke voet samenwerken.

 

 

 • Als Bestellenbij.nl een gezamenlijke onderneming is, kan ik dan ook iets anders doen dan bezorgen?
  Jazeker. Als bezorgers proberen we de overheadtaken zoveel mogelijk onderling te verdelen, zodat we het geld hiervoor zelf kunnen verdienen in plaats van uit te moeten besteden. Uiteraard hebben we voor bepaalde taken wel gekwalificeerde mensen nodig, maar een boel taken kunnen we ook zelf uitvoeren, zoals bijvoorbeeld coördinatie, dagelijkse administratie, contact onderhouden met de restaurants, klantenservice of social media.
 • Kan ik een tas van Deliveroo of Uber Eats gebruiken?
  Als je graag je bestaande bezorgtas wilt gebruiken, dan is dat toegestaan.
 • Kan ik een fiets van Bestellenbij krijgen?
  Op dit moment hebben we nog geen eigen fietsen, maar we zijn wel aan het kijken om bepaalde afspraken te maken met leveranciers.
 • Moet ik me iedere dag eerst melden om te beginnen met werken?
  Als je wilt kan je thuis wachten op de eerste bestelling, en als er voldoende bestellingen en bezorgers aanwezig zijn dan kunnen we daar ook rekening mee houden. Dit geldt ook voor het eind van de dag: als je aangeeft om een bepaalde tijd naar huis te willen, dan kunnen we kijken of we zorgen dat de laatste bestelling in de richting van je huis is. Samenwerken betekent voor ons namelijk ook zoveel mogelijk rekening houden met elkaar.
 • Hoe groot is het bezorggebied?
  Per stad kijken we samen met de bezorgers welk bezorggebied we kunnen bereiken en passen we dit ook aan de beschikbare bezorgers aan. Hebben we bijvoorbeeld alleen bezorgers met OV-fietsen, dan zullen we mogelijk een kleiner bezorggebied kiezen, maar in Nijmegen hebben we gezien dat we bijvoorbeeld met fietsers van Beuningen naar Oosterhout, en van Berg en Dal, Malden naar Dukenburg kunnen bezorgen; met scooters en motoren kunnen we zels Wijchen, Elst, Ooij en Groesbeek bereiken!